The beginning of great things

“Every moment of our life can be the beginning of great things.” – Joseph H. Pilates

“Sporten en gezond eten? Pppfff doe eens niet zo stom. Niet voor mij weggelegd. Ik hou te veel van eten, drinken en de kroeg. Bewegen? Het is dat ik op de fiets moet, maar liever niet. Ik zit liever op een kruk aan de bar dan op een fiets in de sportschool.

Ik werk in de horeca, dat is al topsport. Ik ren soms de benen onder m’n lijf vandaan en sta hele lange dagen. Als ik vrij ben doe ik fysiek zo min mogelijk.”

Dit had een gesprek met mij kunnen zijn een paar maanden geleden. Nooit had ik verwacht dat het ooit zou veranderen, maar ik zou deze blog niet schrijven als dat niet precies is wat er is gebeurd.

Om bij het begin te beginnen:

Zoals de meeste van jullie weten deed Wilma de administratie voor de studio. Wat jullie misschien niet weten is dat Wilma mijn tante was. Ik zeg was omdat, ondanks dat ze keihard heeft gevochten, ze helaas de oneerlijke strijd heeft verloren en eind oktober is overleden. De administratie bleef hierdoor liggen en, eerlijk is eerlijk, het werd een beetje een puinhoop.

Tijdens de borrel na de uitvaart kwam ik met Amber in gesprek. Omdat ik weet hoeveel Wilma was betrokken bij de studio vroeg ik aan Amber hoe het ging. Na eerst heel enthousiast “Goed hoor” te zeggen bleek dat ze toch heel erg iemand nodig had die de taken van Wilma weer op zou pakken. Gezien ik een Schoevers opleiding heb, riep ik meteen dat ik anders wel kon helpen. Wie kan er beter een Stenvers “vervangen” dan een andere Stenvers. En weet je, stiekem denk ik dat Wilma vanaf waar ze nu is ons gewoon bij elkaar heeft gebracht.

Dus na een gezellig gesprek met wijn (jeeej wijn) waren we er uit. Ik zou naast mijn baan ongeveer 10 uur in de week in de studio komen helpen. Er werd mij wel verteld dat ik een aantal Pilates lessen moest gaan volgen want ik moest wel weten wat dat precies inhield. Eerlijk, ik had daar zo geen zin in. Maar ja het is wel logisch, dus niet zeuren en gewoon doen.

Briljant! Nee echt, briljant. Na mijn eerste Pilates les was ik niet uitgeput en leeg maar voelde ik dat ik had gewerkt zonder dat ik doodop was. Sterker nog het lijkt wel alsof ik meer energie heb. Raar. Nou ja nog maar een keertje doen dan. En toen was ik om. Ik ging 3 groepslessen in de week mee doen. En elke keer leek het beter te gaan.

Mijn collega’s drinken groene smoothies en water met gember en citroen (iieeeuw). Ik doe daar dus echt niet aan mee he. Ik vind een hoop dingen leuk maar dit gaat te ver. Nou oke, ik probeer het wel een keer dan. Oh met een beetje honing erbij valt dat best mee. Wat zeg je heel goed voor de vetverbranding? Nou doe nog maar een dan.

Ik moet lachen om mezelf als ik dit schrijf. Geen idee hoe Amber het voor elkaar heeft gekregen maar het is haar zowaar gelukt om mijn anti-sport en anti-gezond eten persoonlijkheid om te toveren in iemand die inmiddels 4 tot 5 keer per week Pilates lessen volgt, en mijn lunch van vandaag was crackers met avocado en een appel. Citroen en gember is thuis inmiddels ook standaard en ik krijg steeds vaker de vraag of ik afgevallen ben.

Niet alleen voel ik me beter maar blijkbaar ga ik er ook anders (beter) uitzien. De before and after foto’s bewaar ik voor een andere keer. Maar ik ben om en de stelling van Joseph H. Pilates

“In 10 sessions you feel better, 20 sessions you look better, 30 sessions you have a completely new body”

klinkt niet alleen heel leuk maar is gewoon waar.

Sinds januari ben ik gestopt bij mijn andere baan en werk ik alleen nog in de studio. Niet alleen heb ik daardoor de kans om meer te trainen maar het geeft me ook rust. De trainingen, de cliënten, de studio, mijn collega’s en Amber, alles klopt. Ik heb het gevoel alsof ik eindelijk op de plek ben waar ik moet zijn.

Mirjam Stenvers