Pilates Methode

Pilates Methode

Pilates is een effectieve en intensieve workout die het hele lichaam versterkt, flexibeler maakt en in balans brengt. De oefeningen worden met concentratie en controle (mind) uitgevoerd om het optimale uit iedere beweging (body) te halen.

De Pilates Methode traint het hele lichaam met als focus de houdingspieren, ook wel core of centrum genoemd. Dit betreft onder andere de (diepe) buikspieren, (diepe) rugspieren, bilspieren en de binnen- en buitenkant van de dijen. Nagenoeg alle oefeningen werken vanuit dit centrum met als resultaat een plattere buik, sterkere onderrug en een betere lichaamshouding.

Joseph H. Pilates combineert de Oosterse en Westerse tradities in zijn methode.

  • De Oosterse benadering van gezondheid legt de nadruk op een weg naar kalmte en gecentreerdheid met de nadruk op stretch en flexibiliteit.
  • De Westerse benadering van gezondheid legt de nadruk op beweging, spierontwikkeling en kracht.

De Pilates Methode is een mind-body training. Dit betekent niet dat je komt om te ontspannen! Door lichaam en geest te laten samenwerken kun je niet alleen meer uit de oefeningen halen, maar ook efficiënter trainen waardoor je sneller je resultaten zult behalen.
Pilates is een work-out!

De oefeningen worden liggend, zittend en staand uitgevoerd op diverse Pilates apparaten of de mat. Iedereen is anders en resultaten verschillen per persoon. De Pilates Methode is aangepast aan de behoefte van de cliënt. Ongeacht het fitnessniveau biedt dit systeem levenslange uitdaging en groei. Pilates principes zullen invloed hebben op ieders lichaam en geest, zowel binnen als buiten de studio.

Pilates aan de Rijn leert cliënten de methode op een gedreven en effectieve manier. Of het nu je doel is je sportprestaties te verbeteren, een gestroomlijnder lichaam te krijgen, pijnklachten te verminderen of een algeheel gevoel van welzijn te bevorderen, onze trainers zullen je persoonlijke programma laten meegroeien met je niveau voor lichaamsveranderende resultaten.