Pilates Lifestyle 4

De principes van de Pilates Methode.

Van origine heet de Pilates Methode ‘Contrology, the art of controle’. Het zijn niet zozeer de bewegingen zelf die de Pilates Methode zijn, maar de manier waarop ze worden uitgevoerd.

Joseph H. Pilates had een unieke kijk op fitness.
Oefeningen die gedachteloos en eindeloos worden herhaald zijn geen verbetering voor je conditie en algehele gezondheid. Hij ontdekte dat als je een oefening met controle en concentratie uitvoert je niet meer dan 10(!) herhalingen nodig hebt per oefening.

“A few well-designed movements, properly performed in a balanced sequence, are worth hours of doing sloppy callisthenics or forced contortion. ”
Joseph Pilates

Zijn methode heeft een aantal principes;
Concentratie
Controle
Centreren
Precisie
Adem
Flow

Al deze principes leer je te gebruiken in je sessie. Uiteindelijk kun je zonder veel moeite op deze manier door je dagelijkse leven heen bewegen.
Zoals een vriend en Pilates leraar Joshua Samson het zegt;

“Het mooie van Pilates is voor mij dat wanneer je de principes begint te begrijpen je deze ook in het ‘dagelijks leven’ kan gebruiken. Dus in de file in de auto, bij de koffiemachine op je werk, tijdens wachten op de trein, trappen lopen etc etc. Het duurt best even voor je de basis te pakken hebt maar vanaf daar gaat er een wereld open.”

Nu ik op het punt ben gekomen waarin ik al deze principes aardig onder controle heb in de studio, wordt het tijd dat ik meer aandacht eraan ga besteden buiten de deuren van de studio!
Voor mij is ‘concentratie’ een uitdaging. Ik ben bezig met koken en denk aan de lessen voor die avond, of ik laat de hond uit en neem in gedachten door wie ik nog moet mailen etc.

Waarschijnlijk niet onherkenbaar voor de meesten van ons, maar wel stomvervelend! Die concentratie is zo belangrijk omdat het helpt om alle andere principes te integreren in mijn dagelijkse bezigheden Related Site.

” We become what we want to be by consistently being what we want to become each day.”
Richard G. Scott

De komende 6 weken neem ik elke week 1 principe onder de loep, te beginnen met CONCENTRATIE.
Wish me luck :)… Ik houd je op de hoogte!

Je tips, adviezen en mening zijn van harte welkom. Schroom niet, ik luister.

amber