Pilates Lifestyle 2

“Eet jij kant & klaar maaltijden?!”

Drukke dag die dinsdag. Naast mijn lessen in de ochtend laat ik de hond uit, doe boodschappen, bereid lessen voor, train zelf, laat nog een keer de hond uit en ga weer lesgeven van 16.30 tot 22.00 uur.
In de studio eet ik een kant en klaar salade tussen de lessen door. Lekker bezig dacht ik zelf.

Totdat…. Een cliënt me vol verbazing aankijkt en roept; ” Eet jij kant en klaar maaltijden?!”
Eeehhhh tsja… We zijn net echte mensen…
Kennelijk schept ons vak een bepaald beeld waar zoiets absoluut niet in past.

Ik moest er erg om lachen. Die opmerking is ook de trigger geweest voor het ontstaan van deze blog. Als trainer krijg je veel vragen over gezondheid. En eerlijk is eerlijk, ik bèn er ook veel mee bezig. Maar door al die kennis komt ook de lat steeds hoger te liggen.
In plaats van zeer tevreden te zijn met het feit dat het hele gezin 80 procent van de tijd goed eet, een aantal keer per week sport en ontspant vraag ik me meestal af; Was het genoeg?

Een belangrijk Pilates principe is BALANS. Niet alleen in je lichaam met betrekking tot de samenwerking van de spieren, maar ook in ons functioneren in het dagelijkse leven.

Meneer Pilates deed er dan ook iets minder spastisch over. Hoewel hij zijn hele leven belachelijk fit is gebleven hield hij van zijn sigaren, whisky en vrouwen. Hij leefde dan ook naar zijn uitspraak;

“Man should bear in mind and ponder over the Greek admonition; Not Too Much, Not Too Little.” ~Joseph H. Pilates

Mijn balanspunt ligt misschien ergens anders dan de meeste cliënten in onze studio. Mijn focus ligt nu eenmaal op beweging, gezondheid en alles wat ermee te maken heeft. Balans zou een rode draad moeten zijn. Not too much, not too little wordt mijn mantra als ik weer een wijntje inschenk, ga trainen, eten en werken.

Misschien brengt het me weer een klein stapje dichter bij mijn beloofde land; “Het Pilates Paradijs.”

Tips, trucs en adviezen zijn altijd welkom! Ik luister.

amber