Meest gestelde vragen

 • Pilates
Expand All | Collapse All
 • 1. Voor wie is Pilates?
   

  Pilates is voor iedereen die een gezonder, sterker en fitter lichaam wil ongeacht het huidige fitnessniveau.

  Pilates is voor sportieve mensen met een drukke agenda, atleten als hardlopers, tennissers, golfers, zwemmers, boksers, basketballers, voetballers, etc., muzikanten, acteurs, mensen met lichamelijke klachten en iedere man of vrouw boven de 14 jaar.

 • 2. Wat draag ik naar een sessie?
   

  Comfortabel zittende kleding die niet te los zit zodat de trainer kan zien hoe de spieren in het lichaam reageren. Aan de kleding mogen geen knopen, ritsen of andere scherpe en uitstekende decoraties zitten. Trainen kan op blote voeten of ( anti-)slip sokken.

 • 3. Hoe kan een beginner het meest uit de sessie halen?
   

  Begin op de juiste manier. Een Olympisch schoonspringer springt ook niet direct van de bovenste springplank en hoopt op het beste! Ze leren de juiste techniek en vorm gevolgd door specifieke oefeningen en trainingsmethode om te verbeteren en het beste uit elke training te halen.

 • 4. Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?
   

  Joseph H. Pilates staat bekend om zijn quote: "Je voelt je beter na 10 sessies, je ziet er beter uit na 20 sessies, je hebt een heel nieuw lichaam na 30 sessies." Door de jaren heen hebben we ervaren dat dit opvallend waar is! En minstens even belangrijk is dat cliënten zich duidelijk energieker voelen na een sessie.

 • 5. Val ik van Pilates af?
   

  Door middel van de oefeningen worden je spieren sterker en je lichaam strakker. Je oogt slanker doordat je houding verbetert en je buikspieren, bilspieren en dijen strakker worden. Samen met een gezonde levensstijl bevordert Pilates een slank en fit lichaam.

 • 6. Is Pilates voor mannen?
   

  De Pilates Methode is ontwikkeld door een man, voor mannen. Joseph H. Pilates begon zijn carrière met het trainen van boksers, militairen, politie, detectives en atleten. Later werd zijn methode ontdekt door de danswereld.

  De methode staat voor KRACHT-FLEXIBILITEIT-CONTROLE. Het maakt spieren sterk en geeft het lichaam vorm zonder de spieren stijf en grof te maken. Maar boven alles: PILATES IS EEN WORKOUT!

 • 7. Is Pilates geschikt bij lichamelijke klachten?
   

  Pilates is heel geschikt voor cliënten met lichamelijke klachten. Afhankelijk van de klachten kunt u deelnemen aan een groepsles of wordt er geadviseerd privé trainingen te nemen. Diverse klachten worden hierdoor verlicht of verdwijnen volledig.

 • 8. Is Pilates goed bij zwangerschap?
   

  Als je zwanger bent en al enige tijd de Pilates Methode beoefent is het belangrijk dit direct aan te geven bij je trainer. Meestal is het mogelijk door te trainen tot het niet meer comfortabel voelt. Veel oefeningen zijn aan te passen en het is belangrijk aan te geven hoe je je voelt. Tot hoe ver in de zwangerschap je kunt blijven trainen is afhankelijk van je lichamelijke conditie en hoe je je zal voelen.

  Ben je zwanger en je wilt beginnen met Pilates raden wij bij Pilates aan de Rijn aan hiermee te wachten tot na de bevalling. Er verandert zoveel in het lichaam dat het moeilijk is een nieuwe trainingsmethode juist aan te leren.
  Als je arts na de bevalling goedkeuring geeft om te beginnen met trainen zullen wij je graag begeleiden en motiveren in het bereiken van je doelen!

 • 9. Is Pilates een cardiovasculaire workout?
   

  Naarmate je beter wordt in de oefeningen en de bewegingen vloeiend in elkaar overgaan, gaat je hartslag omhoog en ga je zweten. Dit geeft een aerobic workout.

 • 10. Is alle Pilates hetzelfde?
   

  De Pilates Methode kent inmiddels diverse stromingen. Een groot verschil tussen de Authentieke Methode en de moderne interpretatie ervan. In de Authentieke Methode wordt de methode en de oefeningen zo dicht mogelijk naar de originele methode uitgevoerd, zoals bedacht door Joseph H. Pilates. Daarnaast is er een nieuwe interpretatie van de oefeningen ontstaan door de samenwerking met fysiotherapeuten en de fitnessindustrie. Hierdoor zijn er nieuwe oefeningen toegevoegd en originele oefeningen veranderd.

 • 11. Wat is het verschil tussen Pilates in een studio en een sportschool?
   

  In goede Pilates Studio’s wordt met kleine groepen gewerkt of privé trainingen op daarvoor speciaal ontwikkelde apparaten. De trainers hebben vaak een uitgebreide opleiding gehad en een diepe kennis over de methode. Hierdoor kunnen de beloofde resultaten die de Pilates Methode belooft worden waargemaakt.