Ons team

Amber Timmerman

Over Amber

Amber Timmerman opende Pilates aan de Rijn in maart 2013. Haar eigen Pilates avontuur begon vele jaren eerder: jarenlang trainde Amber 4/5 keer per week thuis de matoefeningen van de Pilates Methode. De resultaten bleven niet uit. Zelf zegt ze hierover: “ Vrij snel merkte ik veranderingen in mijn lichaam. Mijn buik werd plat en strak, mijn houding verbeterde en ik werd sterker en flexibeler. Niet alleen mijn lichaam veranderde, ik kreeg ook meer energie en zelfvertrouwen!” Ze besloot zich in te schrijven voor workshops en seminars en merkte dat met goede begeleiding de resultaten sneller behaald kunnen worden en een diepgaander effect op lichaam en geest hebben. Hierdoor ontdekte ze haar ware passie: lesgeven in de Authentieke Pilates Methode.

De jaren erna heeft ze zich volledig gespecialiseerd in deze methode en diverse opleidingen afgerond, waaronder de gerenommeerde opleiding van Romana’s True Pilates NY in Den Haag onder leiding van Marjorie Oron. De opleiding
vereist dat je ruim 600 observatie uren maakt, zelf traint, seminars volgt en diverse praktijk en schriftelijke examens haalt. Ook heeft ze de opleiding van Bob Liekens, The Standard in Pilates, met succes afgerond. Beide opleidingen vereisen een diepgaande kennis van zowel de mat als de Pilates apparaten.

“Als je het beste uit jezelf wilt halen zal je je door de besten moeten laten inspireren en blijven leren. Naast trainer blijf ik ook altijd student in deze methode.”

Hierdoor is het mogelijk te werken met cliënten van verschillende niveaus, met verschillende doelen. Ze volgt regelmatig seminars, workshops en masterclasses van Pilates trainers uit binnen- en buitenland om cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden de gewenste resultaten te behalen.

Amber heeft gewerkt met mannen en vrouwen, jong en oud, gezond en geblesseerd, sporters en mensen die nog nooit iets met sport hebben gedaan. Haar gedrevenheid en nieuwsgierigheid maken haar tot een energieke en motiverende trainer die alles zal doen om je te inspireren het beste uit de les en jezelf te halen!

Henry Rushing

Over Henry

Henry Rushing (USA) is opgeleid als Klassiek ballet danser in Stuttgart aan de John Cranko Schule.
Daar is het vuur voor dansen in hem aangewakkerd om vervolgens meer dan 20 jaar met passie en precisie, te stralen in allerlei theaters in Duitsland.

Vervolgens wilde Henry zich verder ontwikkelen en kwam naar Nederland om aan de Rotterdamse Dans Academie Moderne Dans te studeren. Aldaar kwam hij in contact met de Pilates-methode en hij werd gegrepen door het gevoel in zijn lichaam dat hij had na de lessen. Dit was waar hij naar zocht! Functioneel, helder, exact, precies en werkelijk de kern van beweging in een compacte methode.

Vervolgens heeft hij de Romana’s Pilates-opleiding in Den Haag en New York afgerond en enige jaren met zijn mentor Marjorie Oron en Jane Poerwoatmodjo in de Pilates-studio’s in Rotterdam en Den Haag gewerkt. Henry heeft o.a. meerdere jaren op de Rotterdamse Dans Academie en aan de dansers van Danceworks Rotterdam lesgegeven in de Pilates-methode.

Toen Amber in Den Haag haar opleiding deed, stonden zij en Henry vaak naast elkaar les te geven. Daar is de kiem gelegd voor de huidige samenwerking!

Inmiddels heeft Henry zijn eigen studio in Tiel (www.pilates-tiel.nl) en is hij enthousiast om ook bij Pilates aan de Rijn zijn hartstocht uit te mogen dragen.
Henry is een trainer die het beste haalt uit de mensen die hij traint. Gedegen, voorzichtig, maar recht op de kern af: POWERHOUSE!