Pilates? Maar ik ben helemaal niet soepel!

Dat hoor ik zo vaak. Je denkt al snel dat je het niet kan omdat je niet kan dubbelvouwen. Maar Pilates is zo veel meer dan soepel worden. We zijn allemaal anders. Door de sociale media lijkt het maar al te vaak dat we op elkaar moeten lijken om geaccepteerd te worden. Het liefst slank, jong, soepel, succesvol en heel blij… Ik denk dat onze diversiteit onze kracht is! Door de ander te zien zoals hij/zij is en te accepteren dat we er misschien wel anders uitzien we allemaal op zoek zijn naar hetzelfde; Gezondheid, geluk en succes. Hoe we dat invullen is persoonlijk en alleen jij zelf weet wat dat voor jou inhoudt.

Maar wat heeft dat met Pilates te maken?

Pilates is een workout waarin we dezelfde oefeningen doen maar allemaal het anders ervaren. Ben je soepel van nature dan zal je je krachtiger voelen en meer controle krijgen over je bewegingen. Ben je stijf dan zal je soepeler worden en meer bewegingsvrijheid ervaren. De methode omarmt onze verschillen en brengt onze gezamenlijke doelen samen. In dit geval lekkerder in je lijf zitten, beter bewegen, minder kans op blessures en algeheel welzijn.

De studio Pilates aan de Rijn bestaat 7 jaar. In de afgelopen jaren heb ik veel inspirerende mensen in de studio mogen leren kennen. Mensen die de tijd nemen om voor zichzelf te zorgen door beweging, voeding, aandacht, vriendelijkheid. Iedereen met een eigen verhaal. Mijn werk brengt me bij degenen die aandacht geven aan zichzelf een daardoor ook aandacht kunnen geven aan anderen. En dat is denk ik de ware kracht van mensen.

Ik kan hard zijn voor mezelf. De dingen die ik tegen mezelf zeg in mijn hoofd, tegen mijn spiegelbeeld zijn niet mals. Maar ik weet ook dat ze niet waar zijn. Iedere dag is anders en onze workout in de studio voelt ook steeds anders. Door aandacht te geven aan je lichaam, je adem, jezelf leer je wat wel en niet goed voelt. Je leert dat je grenzen kan trekken die per dag verschillen en je ontdekt dat je vaak meer kan dan je dacht. Het werkt aan zelfvertrouwen en versterkt je zelfbewustzijn. Nu, als ik hard voor mezelf ben, ga ik liggen op mijn mat, haal een paar keer diep adem en begin de aan vaste volgorde van de oefeningen. Hundred, roll up, roll over, single leg circles, rolling like a ball…. Gaandeweg brengt mijn focus me uit mijn hoofd en naar mijn lichaam. Ik voel de spanning uit mijn schouders vloeien, de knoop in mijn maag verdwijnt en mijn gedachten worden rustig. Een vloeiende sessie voelt voor mij als meditatie in beweging. Eerlijk is eerlijk, het lukt niet altijd. Soms zijn mijn zorgen sterker dan de methode, maar ik heb nog nooit spijt gehad van een training!

Mijn passie geeft me energie en focus. Maar het anderen mogen leren geeft me voldoening op een manier die ik nooit had kunnen vinden zonder deze studio en de mensen die de lessen volgen. Ik ben dankbaar dat ik van deze passie mijn werk heb kunnen maken!

Ik start een eigen Pilates studio…. Begon als een droom, werd een plan en 7 jaar geleden gingen de deuren officieel open.
Nu 7 jaar later staat er een ruimte die dagelijks gevuld wordt door mooie, sportieve, inspirerende mannen en vrouwen die samen met mij ontdekken wat deze methode zo uniek maakt.

Amber