Groepsles Basic

(maximaal 10 personen, lestijd 55 minuten)

“Je gaat je er heerlijk door voelen. Lekker losjes, leniger, meer ontspannen, gewoon lekker voor je lichaam en geest.”

Jacqueline T

De groepslessen bij Pilates aan de Rijn bestaan uit diverse mat oefeningen die zowel liggend, zittend als staand worden uitgevoerd in een les met maximaal 10 cliënten. De kern van de lessen zit hem in het juist aanleren en uitvoeren van de Pilates techniek. In onze studio besteden we daar veel aandacht aan zodat je het resultaat krijgt die de Pilates methode beloofd.

Onze groepslessen zijn ingedeeld in 3 groepen: basic, intermediate en advanced.
Let op! Groepslessen zijn alleen geschikt voor cliënten zonder blessures of pijnklachten. Mocht dit niet het geval zijn adviseren we eerst een intake sessie.

Basic groepsles

Deze lessen bestaan uit het correct aanleren van de Pilates methode waarin veel aandacht wordt besteed aan het “krachtcentrum“ of ook wel de houdingspieren. Er worden oefeningen gedaan die het krachtcentrum versterken, het lichaam flexibeler maakt en je leert met controle de bewegingen uitvoeren.

Iedereen die nieuw is bij Pilates aan de Rijn en een groepsles wil volgen wordt aangeraden bij de basic groepslessen te beginnen ongeacht ervaring of fitheid. Naarmate je de techniek beter leert beheersen kun je in overleg met de trainer kiezen voor de intermediate lessen.