The Mat

The Mat

Een goede Pilates mat sessie is uitdagend! Er wordt gewerkt met liggende, zittende en staande oefeningen uitgevoerd met oog voor detail en precisie en met behoud van volledige bewegingsvrijheid. Lichaamsgewicht en zwaartekracht zorgen voor weerstand en krachtopbouw.

De originele Pilates methode zoals ontwikkeld door Joseph H. Pilates kent geen groepslessen in matvorm, maar zijn privé sessies op daarvoor speciaal ontwikkelde Pilates apparaten. Toch is Pilates vooral bekend geworden om de groepslessen. Dit komt met name doordat de sportscholen deze vorm van Pilates aanbieden en er maar weinig docenten zijn die kennis hebben van de volledige Pilates methode.

Echter, ondanks het gebrek aan weerstand van de springveren zoals in een privé sessie kan een goede mat sessie toch veel voordelen bieden. Cliënten zonder pijn klachten of blessures kunnen veel baat hebben bij een wekelijkse groepsles Pilates mat. Het leren werken vanuit je krachtcentrum verbetert je houding, flexibiliteit, balans, kracht en controle waardoor je lichaam efficiënter gaat werken. Dit houdt in dat je beweegt met meer gratie, een gestroomlijnder lichaam krijgt en kans op blessures zal afnemen.

Let op! Een groepsles Pilates mat wordt altijd afgeraden bij blessures en pijnklachten daar door het gebrek aan ondersteuning deze juist kunnen verergeren! Geef altijd duidelijk aan wat de klachten zijn en overleg met de trainer wat de mogelijkheden zijn.