The Chairs

High Chair

High Chair

De high chair lijkt op de Wunda chair maar heeft een hoge rugleuning en handels. Tevens heeft de High chair de meest krachtig springveren van alle Pilatesapparaten. Door de hoge leuning en handels kun je op een veilige manier werken aan het verbeteren van de balans en het versterken van de been/, heup en bilspieren.
Met name clienten met knieproblemen kunnen veel baat hebben bij het trainen op dit apparaat.

De High chair wordt met name gebuikt als aanvulling op je Pilates workout. De oefening worden bepaald door de specifieke behoefte van de client. Het ondersteund een volledige workout zodat je doelen sneller bereikt.

Wunda Chair

Low Chair

Joseph Pilates heeft de Wunda chair ontworpen voor clienten die thuis trainden en geen ruimte hadden voor grote apparaten als de reformer of de cadillac. Als je de Wunda chair omdraaid wordt het een stoel die de clienten in de hoek van hun New Yorkse appartement konden neerzetten. Een workout op deze chair vraagt om balans, coordinatie, controle en focus. Een goed begrip van het krachtcentrum is essentieel en daarom is alleen voor zeer ervaren clienten een volledige workoutgeschikt op dit uitdagende en efficiente apparaat.

Clienten met minder ervaring zullen hier oefeningen op doen ter aanvulling op hun reformer workout.
Het is door zijn kleine maat ideaal voor het trainen van stabiliteit van het krachtcentrum, kracht in het bovenlichaam en power in het onderlichaam. Met name atleten, mensen die herstellen van blessures en voor het verbeteren van de algemene conditie is het een ideale aanvulling op je workout. Tevens vormt de Wunda chair een extra uitdaging en afwisseling in combinatie met het trainen op de andere Pilates apparaten.